Συμβατά τόνερ

Το κόστος για την προμήθεια των γνήσιων toner εκτυπωτών, έχει στρέψει την αγορά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, στην εναλλακτική λύση των συμβατών toner. Έτσι οι εταιρίες κατασκευής συμβατικών τόνερ, κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Οι γνήσιες κασέτες (cartridge) τόνερ γίνονται όλο και πιο ακριβές. Από την άλλη η ποσότητα toner που περιέχουν ολοένα και μειώνεται με αποτέλεσμα η προμήθειά τους να γίνεται πραγματικά ασύμφορη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι , επειδή οι εταιρίες ρίχνουν την τιμή του εκτυπωτή για να μπουν στην αγορά, κάποιες φορές η αγορά μιας κασέτας τόνερ κοστίζει περισσότερο από την αρχική αγορά του ίδιου του εκτυπωτή. Έτσι το κοινό προτιμάει όλο και περισσότερο τα φθηνά συμβατά τόνερ και τα αναγομωμένα toner.

Διάφοροι τύποι σε τόνερ για εκτυπωτές

Με τα συμβατά toner (compatible toner), τα πράγματα είναι πιο ασφαλή. Οι κατασκευαστικές εταιρείες συμβατικών τόνερ είναι πιστοποιημένες και κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε πλήρη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από τις εταιρίες κατασκευής των αντίστοιχων εκτυπωτών. Και επίσης, η αύξηση της ζήτησης των συμβατικών τόνερ έχει δημιουργήσει την ανάγκη δημιουργίας συμβατικών κασετών τόνερ για όλες τις εταιρίες και τα μοντέλα εκτυπωτών που κυκλοφορούν. Έτσι υπάρχουν εταιρίες παραγωγής που κατασκευάζουν συμβατικά τόνερ για εκτυπωτές Canon, Epson, Xerox, Lexmark, HP, Samsung, Philips, Brother, Dell, Olivetti, Sharp, Ricoh, Kyocera κ.α. Και είναι αλήθεια ότι τα μοντέλα και τα μεγέθη γίνονται όλο και περισσότερα με αποτέλεσμα η ανάγκες συμβατικών τόνερ να μεγαλώνουν επίσης.

Τα εργοστάσια όμως που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν συμβατά τόνερ για εκτυπωτές laser ή φωτοτυπικά μηχανήματα, για τα αναρίθμητα μοντέλα εκτυπωτών που υπάρχουν και επίσης προϊόντα σε χαμηλές τιμές είναι αρκετά λίγα. Μάλιστα, απευθυνόμενα σε διεθνείς αγορές, θα πρέπει να είναι μεγάλα, και οπωσδήποτε πιστοποιημένα για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αγορές αυτές. Αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα των συμβατών τόνερ και την αξιοπιστία τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή η όποια τέτοια επένδυση είναι πολύ μεγάλη για να χτιστεί πρόχειρα και σε σαθρές βάσεις.

Απεναντίας, το στήσιμο μιας μονάδας ανακατασκευής και αναγόμωσης κασετών για τόνερ δεν είναι δύσκολη υπόθεση, κάτι που κάνει απλή την εμφάνιση τέτοιων μονάδων με αμφίβολη πιστοποίηση και κατά συνέπεια αμφίβολη ποιότητα προϊόντος. Εδώ μπορεί να αναφερθεί και ένας άλλος παράγοντας που είναι η ευκολία εξαπάτησης του καταναλωτή, κάτι που στις μεγάλες μονάδες παραγωγής συμβατών toner, είναι μάλλον αδύνατο.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπεται επίσης το γεγονός ότι ενώ οι πρώτες ύλες, οι κασέτες (cartridge) δηλαδή, των toner είναι γνήσια και έχουν παραχθεί με συγκεκριμένες διαδικασίες, μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη από την προηγούμενη χρήση και να μεταφέρουν αυτή τη βλάβη στον εκτυπωτή laser ή το φωτοτυπικό μηχάνημα.

Τα συμβατικά τόνερ όμως είναι εξ αρχής πιο φθηνά και κατασκευασμένα από καινούργια υλικά. Αυτό εξασφαλίζει την σωστή ποιότητα των συμβατών κασετών τόνερ. Το γεγονός δε ότι η συνεργασία των εκτυπωτών ή των φωτοτυπικών μηχανημάτων πρέπει να είναι σε πλήρη συνεργασία με το συμβατό cartridge toner αυτό σημαίνει ότι υπάρχει οπωσδήποτε μιας μεταφορά know how από την εταιρία που κατασκευάζει τα μηχανήματα με συνέπεια την εξασφάλιση ποιότητας για τα συμβατά τόνερ.

Φθηνά συμβατά τόνερ για εκτυπωτές laser στην ελληνική αγορά

Η melania.com.gr ανταποκρινόμενη στη ζήτηση για συμβατά μελάνια και τόνερ εκτυπωτών, και βάσει του όγκου των πωλήσεών της, σε ιδιώτες αλλά και εταιρίες, έχει καταφέρει να κάνει καλές συμφωνίες με εταιρίες παραγωγής συμβατών μελανιών και τόνερ, εξασφαλίζοντας χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα. Το δίκτυο των συνεργατών μας επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε άμεσα σε οποιαδήποτε ζήτηση και σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και επειδή αυτό είναι το πάθος μας, να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο και τον ταχύτερο τρόπο.
Bottom shadow