Συμβατά μελάνια

Συμβατά μελάνια για inkjet εκτυπωτές

Τα τελευταία χρόνια, οι εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια μελανιών εκτυπωτών ολοένα και κερδίζει έδαφος. Η προμήθεια των γνήσιων φυσιγγίων (cartridge) μελανιών για εκτυπωτές γίνεται όλο και πιο ασύμφορη, αφενός λόγω του υψηλού κόστους και αφετέρου λόγω της ποσότητας που περιέχουν, η οποία όλο και μειώνεται. Έτσι το αγοραστικό κοινό στρέφεται με αυξανόμενη τάση στα συμβατά και τα αναγομωμένα μελάνια.

Με τα συμβατά μελάνια (compatible), τα πράγματα είναι γενικά πιο ασφαλή. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα μελάνια είναι πιστοποιημένες και καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές που έχουν ορίσει οι εταιρίες κατασκευής των εκτυπωτών. Έτσι μπορεί εύκολα κάποιος να βρει στην αγορά συμβατά μελάνια για εκτυπωτές όλων των εταιριών. Για εκτυπωτές δηλαδή όπως Hewlett Packard, Epson, Canon, Lexmark, Xerox Sharp, ή ακόμα Samsung, Sony, Oki, Dell, Roland, Panasonic, Ricoh, Philips, Brother, Noritsu, Sagem, Olivetti, Mutoh, Lomond, Primera, OCE, και Kyocera. Οι εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών είναι πολλές αλλά και για κάθε μια από αυτές υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα εκτυπωτών, διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικά είδη και διαφορετικές ποιότητες και κάθε λίγο εμφανίζεται και ένα πιο νέο και εξελιγμένο μοντέλο. Μιλάμε δηλαδή για αναρίθμητα μοντέλα μελανιών εκτυπωτών.

Συμβατά μελάνια εκτυπωτών

Τα εργοστάσια δηλαδή που μπορούν να παράγουν εξ αρχής συμβατά μελάνια για όλα αυτά τα μοντέλα εκτυπωτών, είναι ευνόητο πως είναι μεγάλα σε μέγεθος, και πιστοποιημένα και λειτουργούν σε διεθνές περιβάλλον. Η επένδυση για την εκκίνηση μιας τέτοιας μονάδας παραγωγής συμβατών μελανιών εκτυπωτών για όλες τις φίρμες είναι τεράστια και αυτό συνεπάγεται μια προσεκτικότερη προσέγγιση από μεριάς τους στο όλο θέμα. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια μονάδα ανακατασκευής και αναγόμωσης μελανιών, και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα εξαπάτησης, και χώρο για καιροσκοπισμό σε βάρος της ποιότητας του προϊόντος και του καταναλωτή. Τα υλικά ενώ προέρχονται από γνήσιες πηγές και προσεγμένες διαδικασίες, μπορεί να έχουν βλαφτεί από την προηγούμενη χρήση και να είναι πλέον ακατάλληλα. Λίγα είναι τα εργοστάσια ανακατασκευής και αναγόμωσης που δίνουν εγγύηση για το προϊόν τους.

Τα εργοστάσια όμως συμβατών μελανιών εξ αρχής, χρησιμοποιούν καινούργια υλικά και εξαρτήματα. Και επειδή το τελικό προϊόν τους πρέπει να είναι συμβατό με τον εκτυπωτή που θα «κουμπώσουν», υπάρχει μια μεταφορά τεχνογνωσίας (know how) από τις γνωστές εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών, στις εταιρίες κατασκευής συμβατών μελανιών εκτυπωτών. Δεν είναι παράξενο δε, σε μια εποχή που τα κόστη θα πρέπει να είναι όλο και πιο χαμηλά, οι εταιρίες εκτυπωτών να αναθέτουν σε ελεγμένους και πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες –εργοστάσια να κατασκευάζουν εκείνα για λογαριασμό τους τα ink cartridge. Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για μονάδες που κατασκευάζουν συμβατά μελάνια εκτυπωτών inkjet αλλά παράλληλα αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν και γνήσια (genuine).
Bottom shadow