Ανακατασκευή τόνερ εκτυπωτών

Διαδικασία ανακατασκευής τόνερ εκτυπωτή

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες, η χρήση εκτυπωτών ολοένα και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Η παραγωγή εκτυπωτών ακολουθεί την ίδια ραγδαία ανοδική πορεία και η κατανάλωση μελανιών και τόνερ αυξάνεται αντίστοιχα. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, η αναπαραγωγή εγγράφων είναι τέτοιου όγκου, που η προμήθεια μελανοδοχείων και κασετών τόνερ, δεσμεύει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων κάποιων επιχειρήσεων.

Από την άλλη, με την πάροδο του χρόνου, οι τιμές των μελανοδοχείων και των cartridge toner, αυξάνονται, ενώ παράλληλα οι ποσότητες γραφίτη ή μελανιού μειώνονται, με αποτέλεσμα το κόστος μιας εκτυπωμένης σελίδας να έχει ανέβει αρκετά. Η αγορά λοιπόν σε αυτή την αύξηση του κόστους, έψαξε να βρει λύση, καταφεύγοντας, είτε στα συμβατά μελάνια και συμβατά τόνερ, είτε στην ανακατασκευή τόνερ ή μελανιών δηλαδή αποκατάσταση των ήδη χρησιμοποιημένων κασετών και μελανοδοχείων και προώθησή τους ξανά στην αγορά.

Και η αγορά συμβατών μελανιών είναι μια λύση που ρίχνει σημαντικά το κόστος αναπαραγωγής εγγράφων, αφού η αγορά ενός συμβατού τόνερ στοιχίζει αρκετά λιγότερο από την αγορά ενός γνήσιου τόνερ ή μελανιού εκτυπωτή. Η λύση όμως της ανακατασκευής των τόνερ και των μελανιών, αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι μια λύση που κερδίζει έδαφος, λόγω χαμηλότερου κόστους και όχι μόνο.

Τι είναι η ανακατασκευή τόνερ και μελανοδοχείων;

Χρησιμοποιώντας τον όρο ανακατασκευή τόνερ είναι η επαναχρησιμοποίηση των άδειων cartridge toner και μελανοδοχείων που έχουν ανακυκλωθεί, αφού πρώτα ανακατασκευαστούν ή επισκευαστούν και αναγομωθούν με γραφίτη ή μελάνι. Έτσι τα δομικά συστήματα του τόνερ ή του μελανοδοχείου, ουσιαστικά είναι τα γνήσια Η αγορά μελανιού για εκτυπωτή, για έναν inkjet εκτυπωτή, ειδικά αν αυτό το μελανοδοχείο δεν είναι γνήσιο αλλά συμβατό, είναι γενικά ένα αντιμετωπίσιμο έξοδο. Με την αγορά όμως toner cartridge για εκτυπωτές laser, τα πράγματα είναι λίγο πιο δαπανηρά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η τιμή για την αγορά μιας κασετίνας με τόνερ είναι σχεδόν ίση με την τιμή για αγορά ενός νέου εκτυπωτή laser. Οπότε η ανακατασκευή μιας κασετίνας τόνερ, είναι πολύ πιο οικονομική από την αγορά νέας κασετίνας, ακόμα κι αν είναι συμβατό και όχι γνήσιο.

Έτσι, έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανακατασκευή τόνερ, αφού θεωρείται μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων από τα μελάνια. Στην ανακατασκευή λοιπόν, ένα ήδη χρησιμοποιημένο και ανακυκλωμένο δοχείο τόνερ, ελέγχεται, επισκευάζεται, αντικαθίστανται φθαρμένα ή κατεστραμμένα δομικά στοιχεία, καθαρίζεται, αναγομώνεται και ξαναχρησιμοποιείται ως ανακατασκευασμένο. Υπάρχουν εργοστάσια και επιχειρήσεις που κατασκευάζουν και εμπορεύονται αντίστοιχα ανταλλακτικά και εξαρτήματα για ανακατασκευή δοχείων toner αλλά και μελανοδοχείων.

Πλεονεκτήματα ανακατασκευασμένων τόνερ

Παρακάτω παραθέτουμε σημαντικούς λόγους γιατί να χρησιμοποιήσετε ανακατασκευασμένα τόνερ; Θα πρέπει πρώτα να τονίσουμε ότι τα πλεονεκτήματα των ανακατασκευασμένων δοχείων τόνερ αλλά και μελανοδοχείων, εκτός από το κόστος τους, που είναι σημαντικά χαμηλό, είναι τα παρακάτω:

  • Η πρώτη ύλη, τα στοιχεία του cartridge δηλαδή, είναι τα γνήσια, και ως εκ τούτου τα πιστοποιημένα από την κατασκευάστρια εταιρία και όχι κάποια από άγνωστη πηγή, χωρίς πιστοποίηση και έλεγχο.
  • Η χρήση των εξαρτημάτων της κασετίνας τόνερ δεν είναι πολύ έντονη και γι αυτό δεν έχουν υποστεί συνήθως σημαντική φθορά. Θεωρούνται δηλαδή, κατά μία έννοια, γνήσια.
  • Η διαδικασία της ανακατασκευής των cartridge toner συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος αφού ανακυκλώνει πλαστικό υλικό που σε διαφορετική περίπτωση θα πεταγόταν.
  • Επίσης στην ανακατασκευή toner, το κόστος της εξ αρχής κατασκευής του cartridge δεν χάνεται, αφού το δοχείο τόνερ δεν ανακυκλώνεται απλά ως πρώτη ύλη, αλλά ως έτοιμο τελικό προϊόν με τα πλήρη δομικά συστήματά του, ώστε να λειτουργεί.

Το μοναδικό μειονέκτημα της ανακατασκευής τόνερ είναι ότι το cartridge toner και τα δομικά του στοιχεία ουσιαστικά δεν είναι καινούργια αλλά χρησιμοποιημένα. Αν λοιπόν έχουν υποστεί για κάποιο λόγο σημαντική φθορά και ο φορέας ανακατασκευής δεν ήταν αξιόπιστος ώστε να κάνει προσεκτική δουλειά επισκευής, υπάρχει περίπτωση το ελαττωματικό πλέον ανακατασκευασμένο τόνερ, να προκαλέσει ζημιά στον εκτυπωτή laser, που ίσως είναι ανεπανόρθωτη. Είναι σημαντικό λοιπόν, ο φορέας ή η εταιρία ανακατασκευής toner να είναι πιστοποιημένη, ώστε να αποφευχθούν τέτοιες περιπτώσεις ανεπανόρθωτης ζημιάς.

H melania.com.gr ανακατασκευάζει δοχεία τόνερ για τις ανάγκες των πελατών της. Τα εργοστάσια που εμπιστευόμαστε για τις πρώτες ύλες στην ανακατασκευή είναι οπωσδήποτε πιστοποιημένα και για χρόνια δοκιμασμένα, ώστε να μην φέρουμε κανένα πελάτη μας σε δύσκολη θέση. Η είσοδος μας στην αγορά των ανακατασκευασμένων τόνερ, είναι εδραιωμένη πλέον, μετά τη δυναμική είσοδο που είχαμε στον τομέα αυτό προ δεκαετίας και πλέον. Δίνουμε πάντοτε ιδιαίτερη σημασία στην υψηλή ποιότητα των ανακατασκευασμένων τόνερ, αλλά και στη σταθερή ποιότητα που δεν αλλοιώνεται με το χρόνο.

Διαθέτουμε ανακατασκευασμένα τόνερ για όλες τις εταιρίες και τα μοντέλα εκτυπωτών laser όπως για SAMSUNG, PHILIPS, HP, LEXMARK, PANASONIC, EPSON, SHARP, CANON , TALLY GENICOM, RICOH,OLIVETTI, BROTHER, KONICA MINOLTA, OKI, UTAX, SAGEM, NIXDORF, TOSHIBA, XEROX, SEIKOSHA, KYOCERA, IBM, DELL, OCE, κ.α. Επίσης προμηθεύουμε πελάτες μας στην Αθήνα, σε όλα τα προάστια, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, την Καβάλα και σε όλη την Ελλάδα.

Το βασικό χαρακτηριστικό μας είναι η ταχύτητα ανταπόκρισης. Το πάθος μας είναι να επιμένουμε στο να αφήνουμε τους πελάτες μας ευχαριστημένους και κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό να μην χαλάσει. Επιμένουμε και δεν φειδόμαστε κόπου και χρόνου για να το επιτύχουμε. Είμαστε εδώ για εσάς.

Bottom shadow