Ανακύκλωση τόνερ εκτυπωτών

Ανακύκλωση άδειου τόνερ

Συχνά διατυπώνεται από τους καταναλωτές ή ερώτηση για το τι πρέπει να κάνουν ταις κενές φιάλες τόνερ και αν μπορούν να τις πετάξουν στα σκουπίδια. Και εδώ προκύπτει το γενικότερο ερώτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει όλες τις χώρες του Ανεπτυγμένου κόσμου εδώ και πολλά χρόνια.

Μεγάλο μέρος των αποβλήτων αυτών, προέρχεται από τεχνολογικά προϊόντα. Κάποια από τα προϊόντα αυτά είναι αναλώσιμα, κάτι που σημαίνει ότι αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ιδιότητα των σκουπιδιών με όγκους που πολλαπλασιάζονται. Μεγάλο μέρος δε από αυτά δεν είναι βιοδιασπώμενα, όπως τα συμβατικά πλαστικά. Και γι αυτό η μόνη λύση για τα απόβλητα αυτά η ανακύκλωση. Μια λέξη που τις τελευταίες δεκαετίες ακούγεται όλο και περισσότερο με είτε θετικό, είτε αρνητικό πρόσημο.

Στην κατηγορία αυτών των αποβλήτων ανήκουν και οι κενές φιάλες τόνερ. Ένα προϊόν και εν συνεχεία ένα απόβλητο που οι όγκοι του αυξάνονται όλο και περισσότερο με την εκτεταμένη χρήση της Τεχνολογίας και ειδικότερα αυτής των εκτυπώσεων. Για έναν απλό χρήστη, οι ποσότητες των κενών φιαλών τόνερ είναι αμελητέα. Όταν όμως πρόκειται για μια εταιρία με μεγάλο όγκο εκτυπώσεων με εκτυπωτές laser ή με μεγάλο όγκο φωτοτυπιών, ο αριθμός των κενών φιαλών τόνερ είναι οπωσδήποτε αυξημένος και καθόλου ευκαταφρόνητος. Και οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί, τι να γίνουν αυτά τα κενά cartridge και που να διοχετευθούν. Επειδή, οπωσδήποτε, κάτι που ποτέ δεν πρέπει να γίνει για τα απόβλητα αυτά είναι να τα πετάξει κάποιος στα αστικά σκουπίδια.

Το melania.com.gr, έχοντας οικολογική συνείδηση και όντας ευαισθητοποιημένο στην διαχείριση των αποβλήτων, έχει βρει τρόπους για τη διαχείριση των κενών φιαλών τόνερ. Η εταιρία μας έχει αναπτύξει ένα δίκτυο διαχείρισης κενών cartridge τόνερ, τα οποία μαζεύουμε από διάφορες εταιρίες. Βασικός περιορισμός μας σε αυτό είναι ότι συλλέγουμε και δεχόμαστε άδεια cartridge toner που είναι γνήσια ή συμβατά αλλά που δεν έχουν ανακυκλωθεί η ανακατασκευαστεί. Που έχουν δηλαδή ολοκληρώσει μια φορά τον κύκλο ζωής τους. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε τον περιορισμό αυτό είναι για να είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα τους και για να έχουμε τη δυνατότητα ανακατασκευής χωρίς να υπάρχει καμία εμπλοκή στη λειτουργία τους.

Τις κενές φιάλες τόνερ τις παραδίδουμε σε εργοστάσια ανακατασκευής και αναγόμωσης οι οποίες τις ανακατασκευάζουμε και τις διαθέτουμε στην αγορά. Επειδή είμαστε πολύ αυστηροί στις απαιτήσεις μας και τις προδιαγραφές που θέτουμε ως δέσμευση και περιορισμό στις συνεργασίες μας, οι συνεργάτες μας επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια και είναι όλοι πιστοποιημένοι. Την ίδια πολιτική ακολουθούμε και για τα άδεια μελανοδοχεία εκτυπωτών, inkjet cartridges, τα οποία δεχόμαστε, ανακυκλώνουμε και διαθέτουμε ξανά στην αγορά ως ανακατασκευασμένα.

Για τις άδειες φιάλες τόνερ και inkjet cartridges, που παραλαμβάνουμε από εταιρίες για ανακύκλωση, εκδίδουμε κατάλληλα πιστοποιητικά ανακύκλωσης κατάλληλα ακόμα και για εταιρίες που λειτουργούν με ISO 14000.

Κρατήστε τις κενές φιάλες τόνερ και τα άδεια μελανοδοχεία και μη τα πετάξετε. Αν μας τα παραδώσετε, ή μας τα στείλετε, θα μπορέσετε να προμηθευτείτε από μας καινούργια μελανοδοχεία με μια μικρή έκπτωση. Είμαστε στη διάθεσή σας και θέλουμε να σας εξυπηρετήσουμε και να έχετε τις καλύτερες τιμές και τις καλύτερες διευκολύνσεις από εμάς.

Ανακύκλωση σε τόνερ για εκτυπωτές laser
Bottom shadow