Γνωστές εταιρείες για μελάνια και τόνερ εκτυπωτών

Μελάνια εκτυπωτών - Samsung

Η Αγορά των εκτυπώσεων είναι τεράστια και όλο και επεκτείνεται, παίρνοντας γιγαντιαίες διαστάσεις. Στην αγορά αυτή, εκτός από τις εταιρίες που κατασκευάζουν εκτυπωτές και ταυτόχρονα τα μελάνια και τα toner για αυτούς, υπάρχουν και οι εταιρίες που κατασκευάζουν συμβατά μελάνια για όλες τις εταιρίες εκτυπωτών, όπως επίσης οι αυξανόμενες ραγδαία σε αριθμό, εταιρίες για αναγόμωση φυσιγγίων (cartridge) μελανιών και toner.

Μελάνια εκτυπωτών - Dell

Όσον αφορά στις εταιρίες που κατασκευάζουν εκτυπωτές και μαζί γνήσια μελάνια και τόνερ, υπάρχουν αυτές που κυριαρχούν στην αγορά και οι υπόλοιπες που είναι μικρότερες, αλλά παρόλα αυτά κατέχουν ένα κομμάτι της πίττας. Ανάμεσα στις κυρίαρχες εταιρίες του κλάδου παγκοσμίως βρίσκονται οι Hewlett-Packard, Epson, Philips, Lexmark, Panasonic, Samsung, Xerox, Toshiba, Sharp, Sony, Canon, Brother, Ricoh, Konica – Minolta, Dell, Olivetti, Kyocera και άλλες επίσης γνωστές και δυνατές. Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών αυτών, είναι εταιρίες ηλεκτρονικών που ένας τομέας στον οποίο έχουν επεκταθεί είναι οι ψηφιακές εκτυπώσεις με εκτυπωτές, και τα μελάνια και toner τους. Υπάρχουν όμως και κάποιες που το αντικείμενό τους είναι αποκλειστικά η ψηφιακή εκτύπωση με εκτυπωτές, φωτοτυπικά, φωτοαντιγραφικά, φαξ, και με scanner.

Για παράδειγμα η εταιρία Xerox είναι μια εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της με το πρώτο φωτοτυπικό μηχάνημα και συνέχισε την δραστηριότητά της σε αυτή την αγορά.. Τα τελευταία δε χρόνια, έχει επεκταθεί στην αγορά των εκτυπωτών inkjet και laser, παραγωγικούς εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, εκτυπωτές συνεχούς τροφοδοσίας και εκτυπωτές wide, με παράλληλη μελανιών και τόνερ. Η Xerox είναι μια από τις εταιρίες που έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με την αναπαραγωγή εγγράφων. Μπορούμε να θυμηθούμε στην αναφορά μας τη σειρά Phaser για laser εκτυπωτές της.

Τόνερ εκτυπωτών - Panasonic

Η Panasonic, η Toshiba και η Sharp, ανήκουν στις πολύ μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών παγκόσμιας κλίμακας, και ένας από τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκαν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, είναι ο τομέας των ψηφιακών εκτυπώσεων. Φυσικά επεκτάθηκαν στην παραγωγή μελανιών και toner για τους εκτυπωτές που κατασκευάζουν. Η Panasonic είναι γνωστή για τη σειρά εκτυπωτών της KX, με την οποία έχει κυριαρχήσει στην αγορά. και η σειρά e-STUDIO της Toshiba. Η Sharp αν και έχει συνδέσει το όνομά της με το eversharp, το πρώτο παγκοσμίως μηχανικό μολύβι, σήμερα είναι γνωστή για τη σειρά πολυμηχανημάτων εκτύπωσης MX με πληθώρα μοντέλων έγχρωμων και μαυρόασπρων, laser και inkjet.

Τόνερ εκτυπωτών - Sharp

Η Samsung είναι επίσης μια εταιρία ηλεκτρονικών παγκοσμίου εμβέλειας που έχει επεκταθεί επιτυχώς στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης. Η Samsung παράγει τους Μονόχρωμους και τους έγχρωμους Laser εκτυπωτές, ML και CLP αντίστοιχα, τα μονόχρωμα και έγχρωμα πολυμηχανήματα SCX και CLX αντίστοιχα, με παράλληλη παραγωγή cartridge μελανιών και toner. Η Sony είναι γνωστή κυρίως για τους εκτυπωτές inkjet φωτογραφιών με τα γνωστά μοντέλα Sony DDP. Η Dell έχει επεκταθεί στον τομέα των εκτυπώσεων, σε εκτυπωτές laser αποκλειστικά με τις σειρές Dell B και C, ενώ για τους εκτυπωτές inkjet έχει συνεργαστεί με την Canon με τα γνωστά μοντέλα Pixma.

Η Olivetti είναι μια εταιρία τεχνολογίας που αφορά στα προϊόντα back office. Στον τομέα των εκτυπωτών, η Olivetti παράγει έγχρωμους εκτυπωτές όπως η σειρά d-Color και μαυρόασπρους εκτυπωτές όπως η σειρά PG με τα αντίστοιχα μελάνια και τόνερ. Η εταιρία Konica – Minolta ένας κολοσσός στον τομέα της φωτογραφίας έχει μπει δυναμικά στο χώρο των εκτυπώσεων με μηχανήματα παραγωγικών εκτυπώσεων, wide format εκτυπωτών και μαυρόασπρων εκτυπωτών laser και inkjet όπως οι γνωστές σειρές μαυρόασπρων bizhub και έγχρωμων magicolor με τα αντίστοιχα μελάνια και τονερ Konica – Minolta. Μια επίσης αξιόλογη εταιρία στο χώρο του Document Solutions είναι η Kyocera με παγκόσμιο δίκτυο και επιτυχημένες σειρές έγχρωμων και μαυρόασπρων εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων εκτύπωσης όπως οι σειρές Kyocera ECOSYS και TASKalfa.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες μικρότερες και μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών laser και inkjet, πολυμηχανημάτων εκτύπωσης, φωτοτυπικών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, εκτυπωτών ειδικών για φωτογραφία, συστημάτων παραγωγικής εκτύπωσης, οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο κατασκευάζουν τα cartridge μελανιών και τόνερ για τους εκτυπωτές τους. Τέτοιες εταιρίες είναι οι, Sagem, Lomond, Oki, Mutoh, Riso, Noritsu, OCE, Primera, 3D, Roland και ακόμα περισσότερες.

Όμως στην παγκόσμια αγορά, έχουν εμφανιστεί πολλές μικρές και μεγάλες εταιρίες κατασκευής συμβατών μελανιών και toner για όλες αυτές τις εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών και για κάθε μοντέλο τους ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει πως για να μπορέσουν κάποιες εταιρίες να παράγουν μελάνια και τόνερ για όλα αυτά τα μοντέλα εκτυπωτών, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλου μεγέθους και δυναμικότητας, αφού όλα αυτά τα μελάνια και toner αριθμούν κάποιες χιλιάδες διαφορετικών προϊόντων με ιδιαίτερες απαιτήσεις το κάθε ένα και σίγουρα σε τιμές φθηνότερες από τα γνήσια. Όμως η αγορά της ψηφιακής εκτύπωσης είναι τεράστια και ακόμα κι αν οι εταιρίες συμβατών μελανιών και τόνερ είναι πραγματικά πολλές, καταφέρνουν να επιβιώνουν, αλλά και να αφήνουν περιθώριο στις εταιρίες των γνήσιων όπως οι Epson, Philips, Hewlett-Packard, Brother, Ricoh, Lexmark, να αναπληρώσουν τα διαφυγόντα κέρδη από τις εξαιρετικά μειωμένες τιμές των εκτυπωτών.

Η melania.com.gr έχοντας επεκτείνει τις δραστηριότητές της και διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της, μέσω των αξιόπιστων συνεργατών της, έχει τη δυνατότητα να σας παρέχει μελάνια και τόνερ εκτυπωτών για οποιαδήποτε μάρκα και μοντέλο έχετε στην κατοχή σας. Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο των μελανιών για εκτυπωτές, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να επιλέγουμε σωστά τους συνεργάτες μας και ως εκ τούτου να έχουμε αναπτύξει δυναμικές συνεργασίες, ώστε να μπορέσομε να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη σας, με τις χαμηλότερες τιμές και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Τόνερ εκτυπωτών - Samsung
Bottom shadow