Η διαφορά μεταξύ κασέτας τόνερ και τυμπάνου εκτυπωτή

Η διαφορά μεταξύ κασέτας τόνερ και τυμπάνου εκτυπωτή

Αρκετοί από εμάς ακούμε τους όρους γραφίτη ή τύμπανο ειδικά όταν πρόκειται για εκτύπωση με λέιζερ χωρίς όμως να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι αυτά τα στοιχεία. Πριν αναφερθούμε στις διαφορές λοιπόν θα πρέπει να ορίσουμε τί σημαίνουν οι όροι κασέτας τόνερ ή κασέτα γραφίτη (toner cartridge) και (drum unit). Τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα στους εκτυπωτές laser.

Κατά τη χρήση του εκτυπωτή σας είτε στην επιχείρησή σας είτε στο σπίτι σας είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαφορές των αναλώσιμων και των εξαρτημάτων του όπως και τη διαφορά μεταξύ κασέτας τόνερ και τυμπάνου εκτυπωτή. Συχνά όταν χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των ανταλλακτικών εξαρτημάτων του εκτυπωτή πολλοί δεν γνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στην κασέτα τόνερ και στο τύμπανο του εκτυπωτή. Τα στοιχεία αυτά που αποτελούν απαραίτητα τμήματα ενός εκτυπωτή laser ή εκτυπωτή – πολυμηχανήματος (που αντιγράφει έγγραφα ή αποστέλλει φαξ), διαφέρουν ως προς τη λειτουργία τους και τον ρόλο που επιτελούν στην εκτύπωση και είναι πολύ σημαντικά κομμάτια του εκτυπωτή.

Το τύμπανο του εκτυπωτή είναι στην ουσία η επιφάνεια εκτύπωσης όπου πραγματοποιείται η μεταφορά και η εκτύπωση του μελανιού ή του τόνερ. Είναι απαραίτητη η τακτική συντήρηση και αντικατάσταση του τυμπάνου εκτυπωτή καθώς μπορεί να φθαρεί με τη μακροχρόνια χρήση ενώ είναι ευαίσθητο στην έκθεση σε φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά η κασέτα τόνερ αποτελεί ένα δοχείο το οποίο περιέχει το τόνερ που με τη σειρά του χρησιμοποιείται για το χρώμα στην εκτύπωση. Η αντικατάσταση της κασέτας τόνερ είναι σχετικά εύκολη από τους χρήστες εκτυπωτών και τοποθετείται απλά μέσα στον εκτυπωτή.

Οι κασέτες τόνερ μπορεί να περιέχουν και άλλα αναλώσιμα τμήματα όπως οι κύλινδροι. Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας είναι εφικτή η σωστή αντικατάσταση αυτών των εξαρτημάτων από εσάς διασφαλίζοντας έτσι την καλή λειτουργία του εκτυπωτή αλλά και την ποιότητα στις εκτυπώσεις ενώ αποφεύγετε φθορές ή βλάβες και εξοικονομείτε χρήματα.

Στο melania.com.gr αναλαμβάνουμε να σας εξοπλίσουμε με τα καλύτερα και πιο ποιοτικά μελάνια και τόνερ της αγοράς στις πιο χαμηλές τιμές. Είτε επιλέξετε γνήσια είτε συμβατά μελάνια φροντίζουμε να είναι φθηνά, αποδοτικά και να χαρακτηρίζονται από ποιότητα και καλή ανάλυση στα χρώματα οι εικόνες, οι φωτογραφίες, τα αρχεία, οι εργασίες ή τα έγγραφά σας κατά την εκτύπωση. Συνεργαζόμαστε με τις πιο επώνυμες και αξιόπιστες εταιρείες κατασκευής μελανιών και τόνερ όπως οι Samsung, Dell, Canon, Epson, Sharp, Panasonic, Philips, Ricoh, Lexmark, Hewlett – Packard, Xerox, Olivetti, Kyocera, Sony, Brother, Roland, Toshiba, Oki κ.ά.

Εμπιστευθείτε τα μελάνια και τόνερ του melania.com.gr καθώς και την εμπειρία και γνώση των ειδικών μας για την επιλογή ποιοτικών αναλώσιμων για εκτυπωτές ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα πρόκλησης προβλήματος ή βλάβης στη συσκευή σας. Τα προϊόντα του melania.com.gr διακρίνονται για την ποιότητά τους με γραπτή εγγύηση και σε ταυτοχρόνως χαμηλό κόστος. Συντηρήστε σωστά και αντικαταστήστε με τα σωστά ανταλλακτικά την κασέτα τόνερ και το τύμπανο του εκτυπωτή σας ακολουθώντας της οδηγίες των κατασκευαστών και των ειδικών προς αποφυγή πιθανού λάθους και σύγχυσης μεταξύ της κασέτας τόνερ και του τυμπάνου εκτυπωτή.

Bottom shadow